havkajaksiden Sidste nyt  Foto/turberetning  Links  Pakkeliste Udstyr Begynder ? Logbog Div Om

Begynder ?

Mit bedste råd er at du skal melde dig ind i en kajakklub.

Som EPP 2 instruktør ser jeg mange der har været på et weekend kursus eller højskole kursus som gerne vil optages i kajakklubben (brkk.dk) men når man tester deres kunnen viser det sig i de fleste tilfælde at de ikke kan nok og derfor må igennem klubbens roskole, så jeg kan kun anbefale at du melder dig ind i en klub og får en god start det med den rigtige undervisning, vi underviser 2 søndage af 6 timer og 5 aftner af 2 timer på vandet før man kan blive frigivet til 100 km makkerroning.

Valg af havkajak er ikke bare lige, råd er svære at give for hvad der rigtigt for mig er det måske ikke for dig, men her er nogle af mine erfaringer. En plastik kajak tåler næsten alt, men er svær at lave reparationer på hvis det går galt. Glasfiber er mere sart, men forbavsende stærk og er nemmere at lave reparationer på.

Valg af begynder havkajak som skal ligge nede ved sommerhuset eller bruges til lidt hygge padling og måske til en weekend tur i ny og næ. Vælg plastik da det tåler mest. Vælg med knækspant, de vil sige at den ikke er rund men lidt flad i bunden, det giver god stabilitet i alt andet end i ”store” bølger. Vælg en med ror der kan klappes/hæves op på bagdæk, så det er af vejen ved landgang. En finne giver fin retnings stabilitet men kan være sårbar for sand, så den kan være svært at få den ud og ind. Det hele og lidt til er beskrevet på  http://www.kajak.dk/infopages.php?info_id=5

kajak. her kan du se mit valg.

Pagaj, vælg en der ikke er for tung.

Svømmevest: en helt nødvendig ting som jeg altid har på, ikke et sted at sparer, det er vigtigt at den passer til din vægt og sidder rigtigt, sæt dig i en kajak og prøv at "padle" for at se om den passer.

 

åååå

Hent den ønskede publikationer som pdf ved at klikke på Download pdf ved hver titel

 

 

værd at vide om
Sikkerhed i kano og kajak

Download pdf
 

 

værd at vide om Mobiltelefoni til søs

Download pdf
 

 

værd at vide om
Lov og ret på vandet

Download pdf
 

 

værd at vide om
Kulde og beklædning til søs

Download pdf
 

 

værd at vide om
Vejr og bølger

Download pdf
 

 

værd at vide om
rednings- og svømmeveste

Download pdf
 

 

værd at vide om
GPS, AIS og Radar

Download pdf

Hvis du vil vide mere:

 http://www.soesport.dk/Diverse/Sider/Publikationer.aspx#

 

Til top